Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak dla mnie to najlepsze te pieczareczki :))
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Pieczarki obrać i przekroić na 4 części. Na rozgrzanym maśle smażyć pieczarki, pod koniec smażenia skropić je maggi i wymieszać. Zostawić je na patelni tylko zmniejszyć ogień.
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdego kotleta z obu stron posypać sola, pieprzem i mąką. Na jednym talerzu rozbełtać jajka, a na drugi nasypać bułkę tartą. Kotlety panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym maśle lub smalcu z obu stron. Na każdego kotleta rozłożyć pieczarki i podawać. Smacznego