Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z porem i brukselką

Dania główne

Autor: agnieszkak

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 125

Dodano: 08.06.2008

Odsłon: 1153

Smaczne danie na obiad

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem i smarujemy musztardą. Smażymy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy pokrojoną biała część pora por, kładziemy na schab. Brukselkę gotujemy i układamy na por. Całość zalewamy śmietaną i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku 20 - 25 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń