Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z serkiem i fasolką szparagową

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 28.01.2009

Odsłon: 2889

Koszt jednej porcji tego dania to tylko 3,75 zł!

Składniki

  • schab, 60 dag
  • mielony biały ser, 20 dag
  • fasolka szparagowa, 10 dag
  • żółtko jajka
  • całe jajko
  • szklanka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na porcje, każdą rozbić. Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Ser wymieszać z żółtkiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet nakładać po łyżce sera i układać po kilka fasolek. Mięso zwinąć i panierować w jajku i bułce tartej, smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z zielonymi sałatami i rzodkiewką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pirania2707 09 lutego 2010 Genialny przepis. Mi także wyszło jak z obrazka :) Pychota! :) Takie urozmaicenie codziennych dań :) PS. Najlepiej kupić fasolkę w słoiku - bez gotowania jest o wiele szybciej, ale równie smacznie :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Loczek 29 stycznia 2009 wyszlo mi tak jak na obrasku świetny pszepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Loczek 29 stycznia 2009 czy jak by sie nie dodało fasolki lecz czegos innego to by straciło sen smak Wydaje mi sie ,że chyba nie to bez rużnicy co dodamy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń