Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z warzywami

Dania główne

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 160

Dodano: 07.10.2009

Odsłon: 1773

Mniaaam:)))

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab marynujemy w białym winie,oliwie, przyprawach- jakie kto lubi( ja robię to dzień wcześniej i zostawiam na noc- nie jest to konieczne, ale wydaje mi się, że mięso jest wtedy bardziej kruche).Mięso kroimy w paseczki i smażymy.

  2. Cebulę, pokrojone pieczarki, starta na tarce marchew dusimy na niewielkim ogniu, doprawiamy do smaku, co jakiś czas podlewamy bulionem. Dodajemy mięso, jeszcze chwilkę dusimy. Dekorujemy szczypiorkiem. Podajemy z kulkami ziemniaczanymi lub z ryżem.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń