Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab ze śliwką

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 16917

Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty schab osuszyć ściereczką. Zrobić długim nożem dziurę na wylot i wypełnić ją śliwkami, ciasno. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć pozostałymi przyprawami. Dobrze, jeśli poleży tak z pół godzinki.

  2. Upiec mięso w rękawie kuchennym, wtedy jest odpowiednio wilgotne i nie potrzeba dodatkowego tłuszczu. Jeśli wolisz w brytfance, podsmaż je najpierw na odrobinie oleju lub smalcu. Piec należy ok 1.5 godziny, w temp. ok 180 stopni.

  3. Przestudzone mięso, kroić w plastry. Można podawać z brzoskwiniami z puszki, albo, jak ktoś woli klasycznie - z chrzanem.

  4. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń