Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest takie w sumie wielkanocne danie, ale nie tylko. Smakuje świetnie i można podawać je na ciepło i zimno jak wędlinkę. Polecam bo jest pyszne :)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 265
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 265
Składniki
Schab umyć, osuszyć, naciąć długim i wąskim nożem kieszeń w samym środku. W kieszeń włożyć suszone śliwki, dosyć ciasno tak żeby było ich dużo. Kieszeń spiąć lub związać. Całe mięsko natrzeć przyprawami. Najpierw sól potem papryka, odrobina pieprzu czarnego, a na koniec majeranek. Zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku o temperaturze 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię i dać mięsku dojść przez ok 5-10 minut