Do góry

Dania główne Przepis na:

Schaboszczak bez panierki

Dania główne

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 540 Ocena: 12570

Dodano: 31.07.2013

Odsłon: 14040

duszony w cebuli z pomidorem

Składniki

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
  • 2 spore cebule
  • 1 pomidor
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
1-2 os. 15 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbić, przyprawić, przysmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę, dusić na małym ogniu pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu wodą.
    Jak już cebula się rozpadnie tworząc mus i mięso będzie miękkie dodać na wierzch plastry pomidora i jeszcze chwilę poddusić.

    Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 31 lipca 2013 Świetna, letnia wersja schabowego kotleta! Lekko i smacznie. Pozdrawiam, Kulinarna Czarodziejko! :))) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń