Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe inaczej

Dania główne

Autor: coorp

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 42

Dodano: 04.03.2010

Odsłon: 12198

łatwe do wykonania, można się tym pochwalić, smaczne i delikatne

Składniki

  • schab, kilka plastrów
  • cebula, np. 2
  • śmietana, kilka łyżeczek
  • chrzan, j.w.
  • Czosnek (opcjonalnie), kilka ząbków
  • ser żółty, tyle plastrów ile schabu
  • przyprawy jakie kto chce, ile kto lubi
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab pociąć na kotlety, z każdej strony uderzyć z góry pięścią lekko rozgniatając (albo po zomowski młotkiem), posypać drobno pokrojoną cebulką i posmarować sosem (śmietana, chrzan, ew. przeciśnięty czosnek). na 30 min do rozgrzanego piekarnika. 5 min przed upływem czasu otworzyć piekarnik, ułożyć plastry sera i podpiec jeszcze, aż ser się roztopi lekko. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń