Do góry

Przekąski Przepis na:

Schabowe jarskie

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 5828

Doskonała propozycja na pełnowartościowy obiad.

Składniki

  • 4 grube (po ok. 0,5 cm.) plastry żółtego sera
  • 1 jajo
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • przyprawa naturalna
  • sól, pieprz
  • Natka pietruszki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tartą bułkę wymieszać na talerzu z parmezanem, dodać przyprawę, sól i pieprz. Do salaterki wbić jaj-ko, roztrzepać widelcem. Plastry sera panierować najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej wy-mieszanej z parmezanem. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć opa-nierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu, jeszcze gorące, z dodatkiem surówek i ryżu ugotowanego na sypko al- bo usmażonych ziemniaków. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anad1972 01 kwietnia 2008 Należy dodać,że kotlety smaży się w głębokim tłuszczu.Reszta jest OK . Polecam spróbować również ser pleśniowy typu Camembert.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń