Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe kieszonki ze śliwkami

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5420

Dodano: 31.10.2009

Odsłon: 11095

Dobre danie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab pokroić w centymetrowe plastry

  2. ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki

  3. ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru

  4. w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką

  5. mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic

  6. w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa

  7. w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos

  8. do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku

  9. Dobrze smakuja z surówka z porów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń