Do góry

Dania główne Przepis na:

schabowe ośmiorniczki

Dania główne

Autor: monika_70

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 119

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 2600

ciekawy wygląd dania

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroic jak na kotlety, lekko rozbić. Z podanych składników- ( olej,bulion, cebula pokrojona w piórka) zrobić zalewę. w tej zalewie moczyć mięso schabowe 1/2godz. Teraz kazdy płat mięsa nacinamy -ma powstać 8 "odnóży" -nie przecinamy do konca (ma wyglądać jak pająk lub ośmiornica).Smażymy. Na liściu sałaty układamy schab rozciągając lekko "odnóza" i układając między nimi cząstkę pomarańczy lub mandarynki.Przez środek "odwłoku" kapiemy keczup.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń