Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z serem

Dania główne

Autor: agnik33

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 87

Dodano: 03.08.2009

Odsłon: 16075

Polecam ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozbite kotlety posypać przyprawami.

  2. Do blaszki nałożyć margarynę.

  3. Położyć na niej kotlety.

  4. Cebulę pokroić w plasterki i zakryć mięso.

  5. Następnie posmarować ją majonezem.

  6. Na końcu na majonezie ułożyć plasterki sera.

  7. Piec w piekarniku aż osiągnie złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 08 sierpnia 2009 Bardzo smaczne! Ja robie jeszcze troszeczke inaczej. Te stronę kotletów, na której pózniej będą dodatki podpiekam wczesniej delikatnie, aby zatrzymac w mięsie sok, który po nałożeniu nań pieczarek,cebuli /może byc razem-pycha!/ i sera , nie miesza sie ze sosem wydzielanym z pieczarek. Wówczas mięsko jest miękutkie w środku, a powstały sosik bardzo smakowity. Ale to rzecz smaku! Smacznego!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 03 sierpnia 2009 Bardzo lubię takie "odmienione" schabowe (zamiast tradycyjnych w panierce), robiłam już z marchewką i pieczarkami plus majonez i ser. Te wypróbuję na pewno!!! Przepis jeszcze prostszy, a wyglądają bardzo smakowicie. :)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anulka1978 03 sierpnia 2009 Ja to znam od bardzo dawna pod nazwą szwagierka. PYCHA !!!

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń