Do góry

Dania główne Przepis na:

SCHABOWY Z PROWANSJI

Dania główne

Autor: esoxi300

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 71

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 2701

PYSZNA PROPOZYCJA NA SMACZNY OBIAD.GDY ZNUDZIŁY NAM SIE JUŻ zwykłe SCHABOWE,WARTO SIĘGNĄĆ PO TEN PRZEPIS

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab dzielimy na porcje i rozbijamy.jajka roztrzepujemy(nie solimy,wtedy jajka będą miały naturalny kolor).gęstą śmietanę roztrzepujemy z sola(sól ją trochę rozrzedzi)i ziołami. "Suche"kotlety panierujemy kolejno w :mące,śmietanie,mace,jajku i bułce.Gotowe panierowane kotlety smażymy na oleju(jeśli ktoś lubi to na smalcu,ale wtedy zadusimy smak ziół).kotlety w zależności o grubości maja różny czas smażenia. Podawać z młodymi ziemniakami i surówką z pomarańczowego winegretu,truskawek i sałaty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Elkamor 02 września 2009 Dlaczego z Prowansji chyba tylko dlatego,że są w tym zioła prowansalskie.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń