Do góry

Sałatki Przepis na:

Seler z porem.

Sałatki

Autor: grklon

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 1954

Smaczna ale dość ciężka. Seler idealnie komponuje się z porem. Polecam dla osób które nie znoszą smaku i zapachu selera gotowanego.

Składniki

  • Duży seler, 1
  • por (biała część), 2
  • sok z cyryny, 1/2
  • sól, pieprz do smaku, ilość jak kto lubi
  • smietana, ilość jak kto lubi
  • odrobina cukru, ilość jak kto lubi
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Seler zetrzeć na grubej tarce. Por drobno pokroić. Nasolić, skropić cytryną (seler wtedy nie ciemnieje) Odstawić aby zmięło (ok. 2-3 godz.)

  2. Dodać odrobinę cukru aby znieść kwaśny posmak cytryny. Dodać pieprz do smaku oraz śmietanę. Idealna do mięs i do potraw z rusztu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 27 lipca 2009 Mozna dodać jeszcze jabłko starte i marchewke ,a zamiast smietany dodac jogurt naturalny,bedzie zdrowsza.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń