Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-06-2016
Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 176
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 410
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 176
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 410
Składniki
Pomidorki umyłem, przekroiłem na połówki, dodałem pokrojony w kostkę ser. Szalotki obrałem , pokroiłem w krążki. Ułożyłem w naczyniu do zapiekania, posypałem pokrojonym w bardzo cienkie plasterki czosnkiem i szalotkami. Całość skropiłem oliwą i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapiekałem w temp. 220 0C, aż kawałki sera się zarumieniły, a pomidorki zrobiły miękkie, ok. 20 minut. Podawałem na ciepło, ze świeżym pieczywem, dodatkową porcją oliwy, oprószone świeżymi ziołami.