Do góry

Przekąski Przepis na:

Ser - po nartach

Przepis dnia 2009-02-26
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6189

Dodano: 24.02.2009

Odsłon: 55768

wróciliśmy po nartach , głodni jak ...., w lodówce ser żółty i niewielkie coś tam

Składniki

  • 4 plastry sera żółtego ok.1 cm grubości
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl.mąki zwykłej
  • mleko - ile zabierze ciasto
  • sól, majeranek,suszony koperek-do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, mąkę,mleko i przyprawy pomieszać widelcem aż powstanie ciasto konsystencji bardzo gęstego ciasta "naleśnikowego"

  2. Ser panierować w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor.

  3. Podawać z frytkami i ulubioną sałatką SMACZNEGO SERKA i PIĘKNEJ NARCIARSKIEJ AURY

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zbyszek5812 15 marca 2011 Super,sery smażone w różnej postaci są pyszne bez względu ile zawierają tłuszczu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 11 stycznia 2010 no cóż- oliwia_winna jak widać na stałym poziomie złośliwości

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Isabell47 26 listopada 2009 Ja tez bardzo czesto smaze serek. Najczesciej jest to gouda. Kroje w plastry mniej wiecej 1 cm i panieruje, jak klasyczne kotlety. Zanim je zaczne panierowac, ser troche zwilzam woda. Wtedy panierka lepiej sie trzyma. Mozna posmarowac zurawinkami. Pycha, polecam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 26 listopada 2009 obrzydliwe. jak można jeść takie "coś"??? ser w cieście "naleśnikowym" + frytki - nie polecam nikomu, zwłaszcza tym, którzy uprawiają sport. mogę się założyć, że po spożyciu tego "dania" wszystkiego się odechciewa. jak możesz łączyć to "coś" z nartami?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 25 czerwca 2009 A cóż za geneza przepisu! ;) Grunt to być twórczym, popieram!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 26 lutego 2009 Podobają mi się Twoje przepisy,są ciekawe i inspirujące.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń