Do góry

Dania główne Przepis na:

Serca z warzywami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 17.02.2009

Odsłon: 6826

Świetny sposób na danie główne. Na pewno wam posmakuje!!

Składniki

  • serca wieprzowe lub cielęce, 3
  • boczek, 30 dag
  • marchewka, 4
  • pietruszka, 2
  • por, 1
  • seler, 1/2
  • cebula, 3
  • bulion warzywny z kostki, 3 szklanki
  • listki laurowe, 4
  • sól
  • pieprz
  • mąka, 2 łyżki
  • oliwa, 6 łyżek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w słupki. W garnku zrumienić boczek na 3 łyżkach oliwy, dodać warzywa i chwilę razem poddusić, wlać bulion, dodać listki laurowe, doprawić solą oraz pieprzem. Połowę warzyw przełożyć do sporego naczynia żaroodpornego. Serca pokroić w plastry, oprószyć pieprzem, mąką, obsmażyć na pozostałej oliwie, ułożyć na warzywach, przykryć pozostałymi warzywami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec 50-60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń