Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-12-2008
pyszny serniczek dla niespodziewanych gości i zblizająca się Wielkanoc. Jest przepyszny i szybciutki
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
masło rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Taka masą wykładamy spód blaszki(tortownica 27cm). Na czas przygotowania masy serowej spód wkladamy do lodówki.Mieszamy ser z jajkami i cukrem waniliowym, nastepnie dodajemy smietane a na koniec rozpuszczona w kapieli woden czekolade.Powstałą mase wylewmy na spód. Blaszke przykrywamy folia aluminowa. I siup do piekarnika 170 stopni na 40 minutek. Wierzch proponuje posamrować kwaskowatym dżemem u mnie wisniowy a nastepnym razem bedzie malinowy.Jak dla kogos za mało slodkie mozna opruszyc starata biała czekolada:)