Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis mam od swojej babci i jest to nasz ulubiony sernik:-))
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 322
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 117
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 322
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 117
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę a następnie dodawać po kawałku margaryny miksując. Teraz powoli dodajemy grysik, po łyżce sera a na koniec pianę z ubitych białek, aromat i rodzynki. Pieczemy 1 godzinę w 190 stopniach. jeżeli zbyt nam się przyrumieni wierzch można go przykryć folią. Piekę go w tortownicy 24cm. Studzimy przez chwilę w uchylonym piekarniku po czym wyciągamy. Tym razem posypałam go cukrem pudrem na prośbę syna ale najczęściej polewam go roztopioną gorzką czekoladą.