Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 53
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 93
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 53
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 93
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.