Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 53
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 53
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Z białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy piane. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy zmiękczony tłuszcz i cały czas ucierając ser i mąkę ziemniaczaną(lub budyń). Gdy składniki się połączą, a masa serowa będzie pulchna i jednolita, dodajemy ubita pianę z białek oraz skórkę cytrynową. Całość delikatnie, ale dokładnie łączymy, a następnie przelewamy masę do przygotowanej średniej wielkości tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę lub nieco dłużej.