Do góry

Desery Przepis na:

Sernik bez sera

Desery

Autor: BOZENA14245

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 111

Dodano: 08.10.2009

Odsłon: 48370

Smakuje jak sernik chociaż nie ma w nim sera....

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru ,dodać olej ,jogurty, budyń,cukier waniliowy i razem wszystko zmiksować. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i 1/2 szklanki cukru i delikatnie wymieszać.Można dodać również rodzynki. Tortownicę wylożyć biszkoptami i wylać na nie ciasto. Piec około 1 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 24 grudnia 2013 Rewelacyjny! Już zawsze będę go piekła!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wisnia1010 24 lutego 2010 Czy tortownicę trzeba najpierw nasmarować tłuszczem czy układamy biszkopty i wlewamy ciasto bez żadnych dodatkowych czynności ?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Assssiek 18 lutego 2010 :-) przepis wręcz genialny, moja Rodzinka jest tym ciastem zachwycona. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 08 lutego 2010 ciasto swietne, znikl w mgnieniu oka,przepis bardzo prosty i zabieram go oczywiscie do ulubionych:)pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jusciaster 02 lutego 2010 moje dyżurne ciasto;) Dodaje czasem jeden budyn wiecej i wykładam na góre brzoskwinie i zalewam galaretką;) Jak na spód dam delicje z galaretka pomarańczową wychodzi totalnie super pyszne !Przepis genialny polecam ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JUTKA 21 stycznia 2010 Ciacho przepyszne, zupełnie jak sernik :)). Jedyny problem to taki, że nie ścięło się na środku :( po bokach super wypieczone a na środku nie, mimo że piekłam ponad 1,5h. Może innym razem będzie lepiej :)). Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kuncia 12 grudnia 2009 W ilu stopniach trzeba go piec i w jakies tortownicy czy w 24 cm czy mniejsej. :)
Dzis piekłam na sprubowanie i jest PYCHOTKa. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kuncia 12 grudnia 2009 W ilu stopniach go trzeba piec i w jakiej tortownycy cy w 24 cm czy mniejsej.
Ja piekłam go w mniejsej tortownicy chyba 18 cm. i mi wyszedł w piecyku niej. Piekłam prez 1 godz i jakies 20 minut w temp 170 st. i jeszce nie był dobrz w srodku wypieczony NO ALE W sMAKU SUPER.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

soniq80 22 listopada 2009 Ja piekłam w temeraturze 180 stopni przez godzinę i wyszedł super. Niestety pikłam w sobote żeby było na niedziele no i niestety do niedzieli już go nie było :) Super przepis !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń