Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , puszysty i bardzo łatwy w wykonaniu.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3305
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3305
Składniki
Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.
Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.
Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.
Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!