Do góry

Desery Przepis na:

Sernik bezglutenowy

Desery

Autor: mulinkaka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 02.02.2009

Odsłon: 3489

główną zaletą tego ciasta jest to, że jest bezglutenowe ;)

Składniki

  • wiaderko sera białego, 1 kg
  • mleko, 3 szklanki
  • budynie śmietankowe, 2 opakowania
  • żółtka, 2
  • całe jajka, 2
  • cukier, 1 szklanka
  • tłuszcz np.olej, margaryna roztopiona, 1/2 szklanki
  • olejek do ciast waniliowy, kilka kropelek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka i żółtka należy ubić na gładka masę. Powoli dodawać cały ser, mleko, budynie (mają być prosto z torebki), tłuszcz i olejek do ciast. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Konsystencja ma być płynna, dzięki nie przygotowanym wcześniej budyniom, w piekarniku wszystko zgęstnieje. Piec w temperaturze 160 stopni, ok 1 godzinę, w piekarniku z termoobiegiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń