Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK DANY

Desery

Autor: BogusiaP1956

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 82

Dodano: 03.01.2009

Odsłon: 30992

PYCHOTA

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło lub palmę i pozostawić do ostudzenia, następnie ubić pianę z 10 białek, w innym naczyniu utrzeć twaróg z cukrem i cukrem waniliowym dodając kolejno po jednym żółtku, wlać ostudzoną palmę i dalej ucierać , dodać mąkę ziemniaczaną i na koniec ubitą pianę delikatnie wymieszać(robię to mikserem na najmniejszych obrotach). Wykładam masę serową na blaszkę wyłożoną herbatnikami i wstawiam do ZIMNEGO piekarnika na około 60 minut, temp.170 st..Upieczony sernik okrajam nożem wkoło blaszki (wtedy tak nie opada).Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maggda23 10 kwietnia 2009 Sernik pyszota;))) puszysty i delikatny, polecam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BogusiaP1956 07 stycznia 2009 Napisałam tak,żeby się już nie rozpisywać,ale oczywiście chodzi o to,żeby po wstawieniu sernika piekarnik nie nagrzał się powyżej tej temp.Cieszę się,że Ci smakował.Również pozdrawiam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

khoelia 07 stycznia 2009 Przepyszny :) tylko na poczatku zastanawiałam sie jak to zrobic zeby ZIMNY piekarnik miał tem. 170 st. ;) Pozdrawiam :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BogusiaP1956 03 stycznia 2009 Niestety też nie mogę zrozumieć Twego komentarza! Pozdrawiam!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń