Do góry

Desery Przepis na:

Sernik gotowany

Desery

Autor: Aisab1982

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 75

Dodano: 11.12.2008

Odsłon: 3736

troche czasochłonne ale za to smak nieziemski

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: z mąki,1 margaryny,1 szkl. cukru i 3 jajek zagnieść na stolnicy ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podzielić na 3 części i upiec 3 cienkie placki ( temp. 180 st przez 20 -30 min) Placki mają być lekko rumiane. SER:w garnku (wysoki) rozpuścić 1 szk.cukier z margaryną stale gotując dodać ser z wiaderka ( lub zmielony 2 razy) i znów rozpuścić następnie wbić 3 jajka. Po zagotowaniu dodać rozpuszczony budyń w mleku i wlać go do sera. Na koniec dodać rodzynki i olejek cytrynowy. Wszystko gotować jeszcze przez 5 minut następnie odstawić do lekkiego przestygnięcia. Na tacce lub blaszce położyć 1 placek na niego nałożyć połowę sera na to następny placek i znów 2 część sera na górę trzeci placek i pozostawić do wystygnięcia. Ciasto najlepiej zrobić 2 dni przed podaniem gdyż w ciasto musi wsiąknąć płyn z sera. Na górę można polać polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ambiwalentna 09 kwietnia 2009 w składnikach jest wyszczególnione kakao a potem nie pojawia się ono w przepisie, czy dodaje się kakao do ciasta?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń