Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
CIASTO: Z mąki,połowy margaryny,2 jajek,1 szkl cukru,miodu,sody i śmietany zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części i upiec z nich placki 15-20 min.w temp.180 st (po upieczeniu placki są twarde)
SER: Margerynę,połowe mleka i cukier zagotować.Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka(można dodac rodzynki).Gotować aż lekko zgęstnieje. Na koniec cały czas mieszając wlać rozrobiony w reszcie mleka budyń z mąką ziemniaczaną i olejek.pogotować ok 2 min.
Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch posmarować kremem czekoladowym.(ja przykrywam folią lub ściereczką do ostygnięcia zeby się lepiej naparowało i zmiękło)póżniej przechowywać w lodówce.