Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi gotowany sernik to polecam....
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 86
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 437
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 264
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 86
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 437
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 264
Składniki
Składniki: 0,5 kg mąki mąki, 1 margaryna, 1 szkl. cukru, 2 żółtka, 1 jajko, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody.Masa serowa:1,5 kg zmielonego sera może być z wiaderka, 1,5szkl. cukru, , 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1/3 szkl mleka, 1 kostka masła.Dodatkowo:mleczna czekolada i 1/3 kostki margaryny na polewę.
Wykonanie ::Wszystkie składniki zagnieść(starać się zrobić to w jak najkrótszym czasie),podzielić na trzy części i każdą upiec osobno,piec 20 min.Masa serowa:masło utrzeć z cukrem dodając żółtka na puszystą masę,następnie wsypać budyń ,ser i ubitą pianę.Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka,podgrzewać ciągle mieszając aż uzyskamy bąbelki wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną(lub budyń) rozrobione w mleku jeszcze chwilę podgrzewać.gorąca masą przekładać placki,wierzch polać polewą czekoladową.