Do góry

Desery Przepis na:

Sernik gotowany jak pieczony

Desery

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 61989

SZYBKI LATWY W PRZYGOTOWANIU NIZWYKLE SMACZNY SERNIK

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. maslo z cukrem rozpuszczamy w garnku (dosc duzym by zmiescila sie pozniej reszta skladnikow

  2. budyn rozupuszczamy w 5 lyzkach mleka

  3. do rozpuszczonego masla dodajemy twarog, jaja i budyn

  4. gotujemy na malym ogniu czesto mieszajac; od momentu bulgotania gotujemy jeszcze okolo 1minuty (jesli ktos lubi mozna dodac bakalie ja na swieta dodaje rodzynki i skorke pomaranczowa a na polewe krusze orzechy)

  5. na wylozona herbatnikami blaszke wylewamy mase serowa na towykladamy herbatniki lekko wciskajac w ser, by nasiakly wkladamy do lodowki na okolo 2h

  6. po tym czasie mozna zajadac lub przygtowac ulubiona polewe ja robie czekoladowa lubw swieta czekoladowa z orzechami

  7. SMACZENEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

flintka 23 marca 2014 Sernik bardzo smaczny, zrobiłam wczoraj, tylko trochę się źle kroił, tzn. trochę się "rozjeżdżał", może to wina sera? :/ Jaki ser najlepiej użyć?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

emerytka 28 grudnia 2012 Rozumiem, że wykładamy na herbatniki gorącą masę serową ?

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jura 28 marca 2011 Ciekawy przepis..czuję, że to pychota

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaarusia12 17 grudnia 2010 a ten twaróg moze być taki juz zmielony z wiaderka

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

19tasia 30 lipca 2010 Sernik jest super,tylko ja dalam 2 szklanki cukru,bo lubie slodsze pysznosci

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

domatorka123 18 marca 2010 super przepis bardzo puszysty.
Tylko ja zamiast herbatników użyłam biszkoptów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

vandka 19 lutego 2010 Olejek migdałowy daje temu sernikowi wyjątkowy posmak. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Najlepiej smakuje na drugi dzień przetrzymany w chłodzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 14 grudnia 2009 z sernikiem po zrobieniu i wystudzeniu nic sie nie dzieje, zadne rozciapywanie mu nie grozi :)
moja forma ma wymiary 26cmX26cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gos456 13 grudnia 2009 też jestem ciekawa o owe "rozciapywanie" dobrze się kroi?? i podaj na jaką wielkość formy jest ilość składników które ty użyłaś

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 grudnia 2009 a na jaką forme jest ten sernik i czy nie rozciapuje się podczas krojenia. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń