Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Szklankę cukru, 250 g margaryny, 1/2 szklanki wody oraz 3 łyżki kakao dodać do garnka i rozpuścić ciągle mieszając. Odstawić do ostygnięcia. 2 jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do masy. Całość dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. 2 białka ubić na sztywną masę. Mąkę i pianę dodać do masy. Dokładnie połączyć. Pozostałą margarynę utrzeć z 14 łyżkami cukru. 4 jajka rozbić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodać do masy. 4 białka ubić na sztywną pianę. Pianę i zmielony ser dodać do masy. Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 2 łyżki kaszy manny. Wymieszać. Wyłożyć na masę kakaową. Piec ok. 50 min w temp. 180 stopni.