Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 60
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 156
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 60
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 156
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, połączyć z pozostałymi składnikami, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na około trzy godziny w zamrażarce. Międzyczasie przygotować nadzienie, najpierw wymieszać masło z cukrem i wanilią cukrem. Dámy żółtka po jednym i wymieszamy. Dodajemy tvarog, budyń a nakoniec białka /ubite w sztywną piane/ Na końcu wmieszać rodzynki.
Przygotujemy blache. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jedna połowę ciasta. Wylać masę serową i zetrzeć druga polowe ciasta część ciasta. Piec około 60 minut w temp. 180'C.