Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Desery

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 536

Dodano: 23.08.2008

Odsłon: 5415

Przepis od mojej babci

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sernik zmielić 2 razy, dodać cukier, spażone rodzynki. Galaretkę jasną rozpuścić w 1/2 l. wody i gdy zacznie lekko tężeć- wymieszać z serem. Biszkopty wyłożyć n okrągłą tortownicę, nasączyć je owocową herbatą lub sokiem. Na to wylać ser. Po zastugnięciu ułożyć owoce i zalać ciemną galaretą tężejącą. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 11 sierpnia 2009 Wiesz wydaje mi się że z tymi serkami waniliowymi by chyba wyszło lub z serem mascarpone.Muszę popróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 03 kwietnia 2009 Aj nie wiem czy by wyszło; ja w każdym razie przygotowując ten sernik użyłam sera takiego prawdziwego od krowy i wszystko śmierdziało jakby skisło, ser wogóle się nie zsiadł :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 marca 2009 A gdybayzaiast białego sera użyć serek homogenizowany waniliowy też by wyszło??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń