Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Desery

Autor: melon

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 21

Dodano: 19.01.2009

Odsłon: 18555

ciekawie wygląda, świetny na upalne dni i jest naprawdę smaczny

Składniki

  • galaretka w proszku cytrynowe, 2
  • truskawkowe, 2
  • agrestowe, 2
  • serki homogenizowane, 9, 125-139g
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przegotować wodę odmierzyć pół litra wlać do miski wsypać dwie jednakowe galaretki i wymieszać, odstawić do przestygnięcia i tak kolejno z resztą galaretek.
    Kiedy pierwszy smak zacznie gęstnieć dodać 3 serki wymieszać porządnie i wlać do tortownicy o średnicy ok 28 cm, odstawić w chłodne miejsce. Kiedy pierwsza warstwa stężeje wlać kolejny kolor i odstawić ponownie, a następnie postąpić tak samo z kolejną galaretką. Sernik jest gotowy po 3-4 godzinach, powinien stać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

medzi179 30 maja 2015 Smaczne. Moja Babcia to zamiast serków daje śmietane 18%

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ANIA81 31 stycznia 2009 Ja jeszcze daje na wierzch owoce (najlepiej: banana lub ananasa) i zalewam galaretką. :) LEPIEJ WYGLĄDA I SMAKUJE :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń