Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek wg starego domowego przepisu
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35852
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35852
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Składniki
Zagotować 1 litr mleka.
Śmietanę zmiksować z całymi jajkami i wlać do mleka.
Całość gotować na małym ogniu i delikatnie mieszać drewnianą łyżką aż oddzieli się serek (około 12 minut).
Odcedzić serek na sitko.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce ostudzony serek.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami i równomiernie rozłożyć masę (biszkopty można zanurzyć na chwilkę w osłodzonej wodzie z sokiem z połówki cytryny).
Zalać lekko tężejącą galaretką.
Ciasto schłodzić w lodówce.