Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złamał nawet zagorzałych przeciwników sernika!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Na początku przygotować żelatynę: 2 łyżki żelatyny zalać 0,5 szklanki zimnego mleka.
Żółtka, palmę, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na masę.
Do masy dodać serki i wymieszać łyżką.
Drugą polowę mleka podgrzać i gorące mleko wlać do żelatyny. Ropuszczoną żelatynę przestudzić i wlać do masy serowej.
Na końcu dodać do masy ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy (Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, aby ciasto nie nabrało zapachu blachy). Przed wyłożeniem owocu na ciasto, ciasto włożyć na chwilę do lodówki , aby lekko zaczęło gęstnąć, by ciężki owoc nie zatopił się w masie ( uwaga aby nie przedobrzyć). Na koniec wylać galaretkę i wszystko do lodóweczki, a potem hop do brzuszka - PYCHA!