Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Twaróg zmielić lub kupić gotowy do ciast (ja jestem za tą drugą wersją:)) Do twarogu dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Przygotować galaretkę - 2 opakowania na jedną porcję wody. Może być galaretka cytrynowa, ale to już zależy od gustu, można sobie dobierać wedle uznania smaki galaretek.
Tak przygotowaną galaretkę wlewamy do masy twarogowej i mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Przygotowujemy drugi smak galaretki, wedle przepisu na opakowaniu (choć ja zazwyczaj daję odrobinę mniej wody). Na masie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. I znowu wstawiamy do lodówki.