Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stary, sprawdzony przepis babci :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Żelatynę wymieszać z małą ilością zimnej przegotowanej wody, zagotować mleko i dolać szklankę gorącego mleka do żelatyny z wodą i dobrze wymieszać, odstawić do wystygnięcia.
Masło i cukier wymieszać w mikserze.
Dodać żółtka, wymieszać.
Dodać serki, wymieszać.
Dodać kilka kropelek olejku, wymieszać.
Dodać wystudzoną żelatynę, wymieszać.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami (lub biszkoptami). Wylać masę sernikową. Odstawić do lodówki aż stężeje.
Wyłożyć owoce i wylać wystudzoną galaretkę.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).