Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny !
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
We wrzącej wodzie rozpuścić żelatynę i odstawić. Herbatniki ułożyć w tortownicy. W misce ubić kremówkę, pod koniec dodać cukier puder. Dodać jogurt naturalny i zmiksować. Miksując dodawać żelatynę. Masę przelać na herbatniki. Na masę poukładać owoce. Włożyć do lodówki by masa stężała. W tym czasie przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu ( użyć odrobinę mniej wody ). Odstawić do przestygnięcia. Na masę wylać tężejącą już galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.