Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno w paski

Desery

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15453

Dodano: 30.05.2009

Odsłon: 26977

Proste i pyszne.

Składniki

  • galaretki w różnych kolorach (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • serki homogenizowane (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • galaretki truskawkowe, 2
  • truskawki, 0,5-1 kg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuścic galaretkę (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu), ostudzic, dodac serek waniliowy, dokładnie wymieszc na jednolitą masę, wylac do formy, odstawic do stężenia.

  2. Podobnie postąpic z drugą galaretką i serkiem, wylac na pierwszą warstwę itd.

  3. na wierzchu ułożyc umyte, obrane z szypułek truskawki. Zalac dwiema galaretkami truskawkowymi, odstawic do lodówki do stężenia. Każdy kawałek sernika można przybrac bitą śmietaną. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oOPhOeNiX1611Oo 01 czerwca 2009 powinny byc waniliowe serki bo nabieraja smak galaretki badz zwykly bez smakowy serek homogenizowany ale kazdy moze sobie wybrac jak mu smakuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oOPhOeNiX1611Oo 01 czerwca 2009 serki maja byc waniliowe jak dodasz galaretke to przybiora jej smak:) no chyba ze jak nie lubisz to mozesz sobie dobrac pod smak

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oOPhOeNiX1611Oo 01 czerwca 2009 zwykle waniliowe serki i do nich dodajesz galaretke ktora nadaje konkretny smak

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania21K 01 czerwca 2009 jakie smaki tych serków mają być??
jutro na pewno wypróbuję:D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania21K 01 czerwca 2009 jakie smaki mają być tyc serków, jutro chetnie zrobię takie pyszności:D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń