Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

Desery

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 06.07.2009

Odsłon: 38089

SERNIK KTÓRY PRZY ODROBINIE CIERPLIWOŚCI ZAWSZE SIĘ UDAJE.

Składniki

  • biszkopty, 20 dag
  • serek homogenizowany waniliiowy (ja daję 3 Danio), 50 dag
  • kremówka 36%, 0,5 l
  • galaretka truskawkowa, 2 op
  • 2 łużki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. GALARETKĘ AGRESTOWĄ PRZYGOTOWAĆ BIORĄC O PÓŁ SZKLANKI WODY NIŻ NA OPAKOWANIU,WYSTUDZIĆ.

  2. SCHŁODZONĄ KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM I SOKIEM Z CYTRYNY.ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W KILKU ŁYŻKACH WRZĄTKU.DODAWAĆ PO ŁYŻCE ŻELATYNY I MIKSOWAĆ Z KREMÓWKĄ I SERKIEM.

  3. OWOCE OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ,WIĘKSZE PRZEKROIĆ NA POŁÓWKI.

  4. DNO FOREMKI 24X30 CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA A NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI.

  5. BISZKOPTY ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ ZIELONĄ GALARETKĄ.ODSTAWIĆ DO LODÓWKI

  6. GDY WARSTWA ZASTYGNIE,WYLAĆ NA WIERZCH MASĘ SEROWĄ I PONOWNIE ODSTAWIĆ DO ZASTYGNIĘCIA.

  7. GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZROBIĆ TAK JAK AGRESTOWĄ (O PÓŁ SZKL.WODY MNIEJ NIŻ NA OPAKOWANIU).NA WIERZCH WYŁOŻYĆ TRUSKAWKI I POLAĆ SCHŁODZONĄ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.

  8. SERNIK CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO 2-3 GODZ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monisia311285 05 marca 2010 bardzo czytelny, zaraz sie za niego zabiore :P

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwonamc 30 stycznia 2010 moim zdaniem przepis jest bardzo czytelny, super wygląda- dodaje do ulubionych :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania1212 09 lipca 2009 przecież wszystkie ilości są podane na początku! sok z cytryny - to znaczy cały sojk z 1 cytryny. Według mie przepis jest bardzo czytelny , pozdrawiam i wypróbuje

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania704 07 lipca 2009 Aha i ile jeszcze tego soku z cytryny ?Nastepnym razem prosze pisac dokladniej ile czego

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania704 07 lipca 2009 ile nalezy dodac do smietany cukru pudru i zelatyny ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 07 lipca 2009 Czerwona galaretka jest tam dlatego bo w którymś miejscu papier do pieczenia nie dolegał do masy serowej i przez tą ,,dziurkę,, część czerwonej galaretki uciekła mi pod spód a część została na truskawkach.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania704 07 lipca 2009 W tym przepisie jest duzo nie jasnosci , bo na tym spodzie z biszkoptow z zielona galaretka ja widze ze jest jeszcze jakas czerwona masa , prosze poprawic przepis

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń