Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik z lekką nutą pomarańczy, na kruchym spodzie z dodatkiem pistacji.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 172
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 172
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Cukier puder zagnieść razem z masłem, mąką, jajkiem i pistacjami. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować tworząc koło o śr. ok. 30 cm na posypanej mąką stolnicy. Ciastem wyłożyć tortownicę, uformować wysoki brzeg. Odstawić do lodówki.
Pomarańcze obrać ze skórki, usunąć z powierzchni białą skórkę. Pokroić na cienkie plasterki. Owoc granatu przekroić na pół. Z jednej połowy wyciągnąć pestki, z drugiej wycisnąć sok. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka ubić z cukrem (200g) na puszystą masę. Dodać twaróg, śmietanę, skórkę pomarańczową i budyń. Masę przełożyć do formy. Ciasto piec na drugim poziomie od dołu ok. 15 minut. Wyjąć i poukładać na powierzchni plasterki pomarańczy i ziarenka granatu. Piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu studzić w wyłączonym piekarniku z otwartymi drzwiczkami przez 30 minut.
Sok z granatu zagotować razem z galaretką i łyżką cukru. Gotować ok. 2 minuty aż powstanie gęsty syrop. Posmarować przestudzone ciasto. Smacznego :)