Do góry

Desery Przepis na:

Sernik pomarńczowy na zimno

Desery

Autor: Ania704

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 70

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 1209

Wysmienity smak, może zastąpic rownież torta :)

Składniki

  • serki homogenizowane waniliowe, 5 kubeczków
  • kremówka, 250ml
  • świeżo wycisnięty sok z pomaranczy, 3/4szkl.
  • galaretka pomaranczowa, 2szt.
  • cukier waniliowe, 1szt.
  • mrożone jagody, 20dag
  • posiekane orzechy laskowe, 1/2szkl.
  • gotowy spód biszkoptowy
  • pomarancza, 1
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spód biszkoptowy przyciąć do wielkoscie tortownicy o średnicy 24cm i ułożyc na dnie . Jgody rozmrozic . Sok z pomaranczy podgrzać, wsypac 2 galaretki i mieszając rozpuscic , odstawic , kremówke z cukrem waniliwym ubić , 2łyżki odłożyc . Do serkąw dodac kremówke wlac galaretke i wymieszac , połowe masy wyłożyc do tortownicy , ułożyc osączone jagody , zalac resztą masy . Na wierzch wylac kilka łyżek soku z jagód i wymieszac delikatnie z masą.Serniki schłodzic 3 godziny , wyjąc z formy boki posmarowac odłożoną kremówkąi obsypac orzechami . Wierzch udekorowac pomaranczą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń