Do góry

Desery Przepis na:

Sernik przekładany

Desery

Autor: madziulka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 246

Dodano: 13.03.2008

Odsłon: 50974

Ładnie wygląda a poza tym jak smakuje mMmMmm

Składniki

  • Jaja, 12
  • cukier, 2 szk
  • mąka, 1 szk
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • kisiel wiśniowy, 1
  • ser, 1 kg
  • margaryna, kostka
  • budyń śmietankowy, 1
  • bakalie
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z 6 jaj szklanki cukru,szklanki mąki,proszku zrobić biszkopt i podzielić na 2 części. -do I dodać kisiel -do II dodać kakao Piec oddzielnie w temp. 160C przez ok. 25min. SER margarynę utrzeć,dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko zamieszać podzielić na 2 części. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA w Biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka różowe do brazowego placka i odwrotnie. Na ciasto ciemne z różowymi kólkami wylać pół sera i przykryć różowym ciastem. Na ciasto różowe z brązowymi kółkami wylać reszte sera i wyrównać. Piec w temp. 180C przez 45-50 min. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ssuunn 19 listopada 2008 wyglada zachecajaco ale chyb a trudny do zrobienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krzysio94vip 13 marca 2008 muszę spróbować, ale kto lubi to też można położyć na wierzch karmel

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń