Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozpuścić w mleku razem z łyżeczką cukru. Mąkę, sól, cynamon i resztę cukru wymieszać. Dodać masło, jajko i mleko drożdżowe i wszystko zagnieść przez kilka minut.Przykryte ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Twaróg, masło, jajka, cukier i budyń zmiksować. Zagnieść składniki na kruszonkę.
Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Zagnieść jeszcze raz ciasto drożdżowe i rozwałkować na wysmarowanej masłem dużej blasze. Rozłożyć rabarbar. Na rabarbar wylać masę serową. Posypać kruszonką.
Piec 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.