Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sernik z sera od włoskich krów co nazywają się bufale. Górę sernika przyozdobiłem truskawkami zalane galaretką.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
CIASTO: Utrzeć cukier z jajkami.Potem dodać margarynę i smalec oraz szczyptę soli.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wszystko dokładnie ucierać mikserem i gotowe ciasto wyłożyć delikatnie do wysmarowanej blachy.
MASA SEROWA: Ucierać jajka z cukrem i dodać cukier waniliowy.Do utartej masy dodawać po łyżce sera cały czas ucierając.Dodawać na przemian mleko i budyń.Kiedy wszystkie składniki są zmiksowane dodać kaszę manną i olejek pomarańczowy cały czas ucierając masę.Na samym końcu dodać roztopione chłodne masło. Całą masę serową delikatnie wyłożyć na surowe ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec do lekkiego zarumienienia w tem.180 stopni.Kiedy ciasto jest już zarumienione to delikatnie wyjąć je z piekarnika i wyłożyć masę kokosową na górę i dalej piec przez około 20 min.Po upieczeniu pozostawić ciasto jeszcze w piekarniku przez 1-1,5 godziny lekko uchylając piekarnik.
Góra sernika: Rozpuścić galaretki jak podano w opisie na torebce. ( ja daję zawsze troszkę mniej wody aby galaretka była sztywniejsza) Umyć truskawki i przekroić na pół. Kiedy ciasto już wystygnie a galaretka zacznie tężeć to układamy truskawki na ciasto i całość zalewamy galaretką.Wstawiamy do lodówki na 4 godz. SMACZNEGO.........