Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruszonka i sernik; znakomite połączenie
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 382
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 382
Składniki
kruszonka: Z mąki, cukru i masła wyrabiamy palcami kruszonkę do uzyskania grudek.
masa serowa: Jajka ubić z cukrem dodać ser, budyń i esencję waniliową. Wszytko wymieszać. Formę do ciasta (21x26cm) wyłożyć papierem. Kruszonkę podzielić na 2 części. Na dno formy wyłożyć połowę kruszonki, wylać na to masę twarogową, przykryć resztą kruszonki. Nie dociskać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec około 35-40 minut, aż wierzch będzie złoto brązowy