Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne w smaku łatwe do zrobienia , kolorowe ciasto
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody , studzimy.Margarynę ucieramy z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku, uważając aby sie nie zważyło. Dodajemy serki i wlewamy żelatynę. Mieszając , lekko podgrzewamy aż masa będzie rzadka. Galaretki osobno rozpuszczamy w szklance wrzącej wody.
Na blaszkę wlewamy 1/5 masy serowej . Odstawiamy do stężenia. Wlewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Wlewamy kolejną warstwę serową. Czynności powtarzamy aż uzyskamy 10 warstw. ostatnia powinna być galaretką.