Do góry

Desery Przepis na:

sernik wiedeński

Desery

Autor: Beti22

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 39

Dodano: 24.08.2009

Odsłon: 35688

pyszny

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, masło, 3 żółtka, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść i podpiec na blasze około 15 minut w 175 stopniach Celciusza,

  2. 6 żółtek ubić z 1 szklanką cukru dodać olej, twarożek, cukry waniliowe, 2 budynie śmietankowe w proszku,wszystko dobrze zmiksować,

  3. 9 białek ubić na pianę, dodać resztę cukru i dobrze ubić, na twardą pianę,

  4. Białka zmieszać z masą serową (ręcznie), na samym końcu wlać mleko i dobrze wymieszać,

  5. Na podpieczony spód wlać delikatnie masę serową i piec około 50 minut w 200 stopniach Celcjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatokaj 22 marca 2015 Sernik wiedeński nie ma ciasta na spodzie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kitty241 22 lipca 2012 Można dodać sparzone rodzynki i posiekane orzechy włoskie do masy serowej, wtedy sernik jest jeszcze pyszniejszy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 07 października 2011 pytanie--- napisane jest 2x twarog biely to pomylka czy ma byc po prostu 1kg!tego sera,czy pol kg? jesli ktos wie prosze o pomoc dzieki,serniczek wyglada apetycznie

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 22 listopada 2010 sernik udał mi sie znakomicie , na pewno zrobię jeszcze nie raz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

khoelia 21 września 2009 Chyba umre, chce takiego aaaaaaaaaaaaa, całą klawiaturę obśliniłam :o :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

khoelia 21 września 2009 Umarłam, chce takiego aaaaaaaaaaaaa, całą klawiaturę obśliniłam :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń