Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 435
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 435
Składniki
Tortownicę nasmarować masłem, tylko spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka i cukier z wanilią. Dalej ucierając dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek. Delikatnie domieszać. Wrzucić oprószone mąką rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temperaturze 175°C. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, studzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem (na serniku można ułożyć szablon wycięty z papieru, po oprószeniu cukrem i usunięciu szablonu na cieście pozostanie wzór).