Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński z bakaliami

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 11.03.2009

Odsłon: 8929

Bardzo łatwy i przede wszystkim smaczny sernik.

Składniki

  • sera białego (półtłustego), 1/2 kg
  • jajka, 4
  • mąki ziemniaczanej, 1 łyżka
  • cukru waniliowego, 1 torebka
  • cukru pudru, 1 szklanka
  • margaryny ,,Kasia'''''''', 1/2 kostki
  • olejek zapachowy
  • bakalie
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser przepuścić przez maszynkę.

  2. Jajka umyć, osuszyć, oddzielić żółtka od białek.

  3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i margaryną.

  4. Do masy stopniowo dodawać po trochu sera. Wlać olejek zapachowy, wymieszać.

  5. Ubić pianę z białek. Delikatnie ją połączyć z masą. Na końcu dodać bakalie.

  6. Piec około 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń